<b>SVAR</b>:Nej, munden er fuld af bakterier. Du kan få en alvorlig infektion.<b>SVAR</b>:Nej, munden er fuld af bakterier. Du kan få en alvorlig infektion. Husk altid at vaske hænder og spritte huden af med en spritserviet før du fixer.<b>SVAR</b>:Det er minimalt, hvad der er tilbage i nålen. Ved blodudtræk kommer man let til at ridse blodårerne. Prøv at nøjes med bare ét blodudtræk, men det er bedst at lade være.<b>SVAR</b>:Det er en dårlig idé; det gør hullet større og ødelægger blodåren indeni. Det får blodet til at størkne og klumpe inden i blodårerne og kan være med til at give blodpropper.<b>SVAR</b>:Der er kommet bakterier ind i din krop. Du kan have glemt at spritte huden af eller at vaske hænder. Stoffet kan også have været ”cuttet” med snavs og bakterier.<b>SVAR</b>:Træk nålen ud. Tryk med fingeren på hullet en smøgs tid. Det hjælper, hvis du sørger for at hullet er højere oppe end dit hjerte. Hvis blødningen ikke stopper, skal du søge læge. Husk at sætte en ny, ren nål på før du tager det stof, der er tilbage i pumpen.
<b>SVAR</b>:Så snart der stikkes hul på en blodåre, prøver blodet at stoppe hullet ved at størkne. Du kan også have stukket hul helt i gennem åren. Også her vil blodet prøve at stoppe hullet ved at størkne.<b>SVAR</b>:Nej, det skrå snit med hullet skal vende opad.<b>SVAR</b>:Læg dig ned på siden, tag nålen af, sprøjt stoffet op i endetarmen og klem ballerne sammen. Du får ikke stiksus, men selve stoffet virker ligeså godt.
<b>SVAR</b>:Træk rent koldt vand via nålen op i pumpen og skyl det ud et andet sted. Gentag dette 5 gange. 
Træk klorin via nålen op i pumpen, lad det virke i 5 minutter og skyl det ud et andet sted. Gentag dette 5 gange. 
Træk igen rent koldt vand via nålen op i pumpen og skyl det ud et andet sted. Gentag dette 5 gange. Klorinen skal være skyllet helt ud.
Dette skal gøres mellem hvert fix, men er desværre ikke 100 % sikkert.<b>SVAR</b>:Træk rent koldt vand via nålen op i pumpen og skyl det ud et andet sted. Gentag dette 5 gange. 
Træk klorin via nålen op i pumpen, lad det virke i 5 minutter og skyl det ud et andet sted. Gentag dette 5 gange. 
Træk igen rent koldt vand via nålen op i pumpen og skyl det ud et andet sted. Gentag dette 5 gange. Klorinen skal være skyllet helt ud.
Dette skal gøres mellem hvert fix, men er langt fra sikkert. Hvis din kæreste har hiv eller en anden sygdom, skal han fixe til sidst.<b>SVAR</b>:Du har fået en bakterie ind under huden. Måske har du fixet brun heroin? Brun heroin er meget snavset og bør derfor kun ryges.<b>SVAR</b>:Du skal helst bruge en ny nål hver gang. Når du har forsøgt en enkelt gang, er nålen nemlig ikke steril mere.<b>SVAR</b>:Nålen skal altid stikkes ind, så den peger i retning mod hjertet. Nålen må f.eks. ikke pege ud mod hænder og fødder.<b>SVAR</b>:Hvis du bruger ren hvid heroin, kan du fixe i musklerne. Hvis du fixer brun heroin i musklerne, får du bylder. Måske skulle du alligevel prøve at ryge i stedet for. Eller at tage nålen af og sprøjte stoffet op i endetarmen. Du får ikke stiksus, men selve stoffet virker ligeså godt.<b>SVAR</b>:Kun ren hvid heroin kan fixes i musklerne. Brun heroin giver bylder. Når du fixer i musklerne, skal nålen stikkes vinkelret ind. Du kan prøve at ryge den brune eller sniffe den hvide heroin. Du får ikke stiksus, men selve stoffet virker ligeså godt.<b>SVAR</b>:Ja, men du får ikke stiksus, fordi stoffet virker langsommere. Snavs fra stoffet vil blive under huden i længere tid og kan blive til bylder eller andre alvorlige infektioner. Derfor er det bedre at lægge dig ned på siden, tag nålen af og stik pumpen op i rumpen. Klem ballerne sammen bagefter. Stoffet virker hurtigere i rumpen end under huden.<b>SVAR</b>:Når du tørrer, gør du hullet større og skubber bakterier ind. I stedet skal du presse en ren serviet på stiksåret og løfte armen op over hovedet i et par minutter.<b>SVAR</b>:Nålen skal altid pege i retning af hjertet. Nålen må ikke pege mod dine hænder eller fødder. En god fixeteknik forlænger årernes levetid.<b>SVAR</b>:Blodåren (venen) i lysken kan være meget svær at ramme. Venen og pulsen (arterien) løber lige ved siden af hinanden, men venen ligger tættest på skridtet. Det kan være meget farligt at ramme pulsen. Hvis du rammer pulsen, skal du straks tage nålen ud. Læg dig ned og pres hårdt ind mod hullet til blødningen stopper. Søg læge, hvis det bliver ved med at bløde.<b>SVAR</b>:Ja. Man kan få bylder og andre alvorlige infektioner. Det er en god idé, altid at have en flaske med rent vand på sig. For at undgå smitte, bør du kun hælde fra flasken. Hvis du suger vand fra den, skal værktøjet være rent og nyt. Du kan også ryge eller sniffe stoffet i stedet. Eller tage nålen af og skyde stoffet op i endetarmen. Du får ikke ”stiksus”, men selve stoffet virker ligeså godt.<b>SVAR</b>:Du kan prøve at bruge en stase, svinge armen rundt, lave armbøjninger eller holde armen under varmt vand. Varme gør dine vener større og derfor lettere at ramme.
Nogle siger, at de kan få venerne til at strutte, når de bruger spritserviet inden de fixer. <b>SVAR</b>:Nogle siger, at de kan få venerne til at strutte, når de bruger spritserviet inden de fixer. Ellers kan du bruge stase. Husk at fjerne stasen, så snart nålen er i venen – altså før du skyder – ellers kommer der for meget pres på venen. <b>SVAR</b>:Det er en god idé at lære sig selv at fixe med begge hænder. Det er måske svært nu, men man bliver glad for det senere. Det tager mindst et par dage for et fixe-hul at hele. Hvis du alligevel bruger den samme vene inden hullet er helet, så skyd lidt længere oppe ad armen end sidste gang. På den måde kan du bedre undgå blodpropper, fordi størknet blod ikke så let skubbes ind i venen.<b>SVAR</b>:Man kommer nemt til at lave et fejlfix, når man har travlt. Brug de nemme steder, når du har travlt og de svære steder, når du har god tid.<b>SVAR</b>:Spritservietten skal man bruge, før man fixer for at fjerne bakterier på huden. Bagefter skal man presse tørt papir på fixe-hullet uden at gnide. Hvis man tørrer frem og tilbage, bliver hullet større og bakterier skubbes ind i venen.<b>SVAR</b>:Nej. Man kan aldrig vide, om der er taget vand fra vandampullen med brugt udstyr. Derfor bør man aldrig bruge andres vandampuller. Når man har taget det vand man skal bruge, er det en god idé at tømme ampullen og smide den væk.<b>SVAR</b>:Nej. Man løber en stor risiko for at blive smittet med forskellige sygdomme. Den eneste helt sikre måde er aldrig at dele noget udstyr med nogen. Det gælder værktøj, vand, vandskål, filter, sniffe-rør, barberblad og ske.<b>SVAR</b>:Straks en vandampul er blevet åbnet, er den ikke steril mere. Og man kan jo ikke vide, om der er taget vand fra ampullen med brugt værktøj. Derfor kan der være både bakterier og virus i vandet.
Tøm brugte ampuller og smid dem væk. Både dine egne og dem du finder på gaden.
<b>SVAR</b>:Man bør kun bruge vand fra en ny ampul. Man kan enten dosere i bægeret eller direkte i pumpen. Straks man har taget sit vand fra ampullen, bør man tømme den og smide den væk.
<b>SVAR</b>:Vi deler vandet i hvert vores bæger, f.eks. med en ren sprøjte. Kun på den måde kan vi sikre, at vi ikke smitter hinanden med forskellige sygdomme.<b>SVAR</b>:Der er stor risiko for få også alvorlige infektioner, hvis man eksempelvis bruger citronsaft eller cola. Det bedste er at bruge steril ascorbinsyre (vitamin c); den type der f.eks. udleveres sammen med 'værktøj' i København.
Stofferne
Smitterisiko
Kroppen
Fixeteknik
Rettigheder
Psyken
Historie
Mixtur
J Key Cards udviklet af:

Copyright tilhører Gadejuristen. Læs mere om brug af det udgivne materiale på gadejuristen.dk
Hosted by Surftown | Powered by Drupal by Nullsmith.dk | Layout by Den Anden Natur